Namnlöst-13_01

I augusti 2003 flyttade jag till Linköping för att påbörja mina studier till lärare. För att vidga mina vyer tog jag 2006 studieuppehåll från min utbildning för att flytta till Österrike. På Wiens Universität läste jag under ett års tid tyska innan jag flyttade tillbaka till Linköping för att avsluta mina studier.

När jag hade min examen i handen flyttade jag tillbaka till mina hemtrakter och jobbade på Hjortsjöskolan i Vaggeryd under tre års tid. Jag började sedan arbeta på Ribbaskolan, som just då var en modellskola, vilket innebar att vi studerade samtidigt som vi arbetade.
Jag fick erbjudande om att arbeta som slöjd och idrottslärare på Lilla Svenska Skolan i Thailand och tog såklart den möjligheten. Vilket fantastiskt äventyr. Det skulle jag kunna skriva mycket om.
2014 genomgick jag rekryteringsprocessen som Jönköpings kommun hade för att bli förstelärare och blev erbjuden en tjänst på Flahultsskolan 1 mil söder om Jönköping. Här är jag kvar idag. Inför höstterminen 2016 stod det nya estethuset klart och jag har nu äran att undervisa i splitternya lokaler.

Drömmen om en egen butik hade funnits i många år och 2011 förverkligade jag den och öppnade Gränna garn och hantverk. Det är en liten garn- och tygaffär där jag både säljer garn, som namnet säger, och produkter jag själv har stickat eller sytt. Då jag har ett heltidsjobb blir butiken mer en hobby då den bara har öppet vid tre

tillfällen i veckan. I december 2013 sålde jag halva affären och vi är nu två delägare.
2015 föddes min son och jag började sy barnkläder i mängder. Sonens garderob fylldes snabbt samtidigt som vänner och bekanta började fråga om de fick beställa plagg av mig. 2016 startade jag därför barnklädesmärket Kilii där jag syr kläder till färgstarka individer.

photo